نقد و بررسی
کتاب بایسته های حقوق ثبت املاکدغدغه نگارنده در تألیف کتاب بایسته های حقوق ثبت املاک، پرکردن جای خالی یک منبع جامع، برای آموزش حقوق ثبت املاک می باشد. از طرفی، تلاش شده تا علاوه بر جنبه آموزشی، وجوه کاربردی مطالب نیز مورد توجه قرار گرفته و از این طریق امکان استفاده از کتاب، علاوه بر دانشجویان حقوق، برای شاغلین در رشته های حقوقی نیز فراهم گردد.
کتاب حاضر مشتمل بر پنج فصل است. در فصل اول کلیات حقوق ثبت املاک شامل مفهوم شناسی، تاریخچه، منابع و ساختار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بررسی می شود. فصل دوم دربردارنده مباحث مربوط به ثبت عمومی املاک است. نظام های ثبت املاک، عملیات مقدماتی ثبت ملک، اعتراض ثبتی و آثار ثبت ملک از مباحث این فصل می باشد.
در فصل سوم، سند مالکیت و روش های صدور آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت. فصل چهارم به تغییر وضعیت املاک اختصاص دارد و شامل موضوعاتی نظیر تغییر حدود املاک، افراز، تفکیک و تجمیع می باشد. سرانجام در فصل پنجم به مقوله تعارض املاک، اسناد مالکیت معارض و اشتباهات ثبتی میپردازیم.
موضوعات مندرج کتاب بایسته های حقوق ثبت املاک به پنج فصل زیر تقسیم شده و در هر یک از فصول کتاب، قوانین و مقررات مرتبط با آن فصل مورد بررسى قرار گرفته است.
فهرست کتاب بایسته های حقوق ثبت املاک:
- کلیات
- ثبت عمومى
- سند مالکیت و روشهاى صدور آن
- تغییر وضعیت املاک
- تعارض املاک، اسناد مالکیت معارض و اشتباهات ثبتى
کتاب بایسته های حقوق ثبت املاک با هدف آشنایى با مبانى حقوق ثبت املاک نوشته شده و در نگارش آن تلاش گردیده است تا ضمن ارائه تعریف صحیح از واژگان و اصطلاحات ثبتى، مطالب حقوق ثبت املاک بر مبناى یک نظم منطقى و به صورت منسجم عرضه شود.
توجه به ارتباط مباحث حقوق ثبت با سایر شاخه هاى حقوق به ویژه حقوق مدنى و آیین دادرسى مدنى و همچنین در نظر گرفتن آخرین تغییرات قوانین و مقررات، از دیگر ویژگی های کتاب حاضراست.
امید است این اثر گامى در جهت توسعه دانش حقوق ثبت املاک در نظام حقوقى ایران باشد.
0دیدگاه