حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۴ کارمندان و بازنشستگان/ تعیین تکلیف ترمیم حقوق
حقوق و دستمزد ۱۴۰۴ کارمندان و بازنشستگان مشخص شد/ تعیین تکلیف ترمیم حقوق و بندهای دوقلو
مجله اداریها- گزارش مصوبات کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴ در خصوص حقوق و دستمزد ۱۴۰۴ کارمندان و بازنشستگان دولت منتشر شد.
بر اساس این گزارش، موارد زیر قابل توجه است:
- ثابت و بیاثر ماندن “بندهای دوقلو” (عدم تاثیر در سایر اقلام)
- عدم احتساب بند “ترمیم حقوق” به عنوان جزئی از “حقوق ثابت”
احکام حقوق و دستمزد ۱۴۰۴ کارمندان و بازنشستگان
تبصره ۱۲- حقوق و دستمزد
(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲)- الف- افزایش حقوق گروههای مختلف حقوقبگیر:
در سال ۱۴۰۴ حقوق گروههای مختلف حقوق بگیر در دستگاههای اجرائی مندرج در ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران و مستثنیات آن به شرح زیر افزایش می یابد:
۱- ضریب حقوق گروههای مختلف حقوق بگیر در سال ۱۴۰۴ به میزان بیست درصد (۲۰) افزایش می یابد.
۲- حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلان مشمول و غیر مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری)، به میزان بیست درصد (۲۰) افزایش مییابد تفاوت تطبیق موضوع ماده (۷۸) قانون مدیریت خدمات کشوری، تفاوت تطبیق موضوع جزء (۱) بند «الف» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور مصوب ۱۳۹۶/۱۲/۲۰ و تفاوت تطبیق موضوع بند «ی» تبصره (۱۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۸ کل کشور مصوب ۱۳۹۷/۱۲/۲۱ در حكم حقوق، بدون تغيير باقی می ماند.
۳- مبنای تعیین حقوق ثابت و اقلام مشابه آن در سایر نظامهای پرداخت صرفاً موارد مندرج در مواد (۶۵) و (۶۶) قانون مديريت خدمات کشوری است سازمان اداری و استخدمی کشور مکلف است بر مصادیق اعمال شده نظارت و موارد مغایر را به مراجع ذیربط گزارش دهد. مابهالتفاوت ناشی از اعمال مغایرت با این بند که قبل از تصویب این قانون اعمال شده به عنوان تفاوت تطبیق در احکام کارگزینی درج و در سنوات آتی از محل افزایشهای قانونی بعدی مستهلک می شود.
۴- حداقل مبلغ مندرج در حکم کارگزینی و قرارداد منعقده ماهانه حقوق بگیران شامل جزء (۳) بند (الف) این تبصره به میزان سی درصد (۳۰٪) افزایش و مبلغ صد و سی میلیون (۱۳۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال تعیین می شود. امتیازات این بند برای نیروهای مسلح با اعمال تبصره (۳) ماده (۱۱۷) قانون مدیریت خدمات کشوری لحاظ می گردد.
۵- امتیاز کمک هزینه عائله مندی و حق اولاد موضوع بند (۵) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری برای شاغلان مشمول ماده (۲۷) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به ترتیب ۴۷۳۶ و ۳۰۷۸ و معادل ریالی امتیاز مذکور برای سایر مشمولان ماده مذکور تعیین می گردد.
(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱) -ب- افزایش حقوق بازنشستگان
۱- حقوق بازنشستگان وظیفه بگیران مشترکان صندوقهای بازنشستگی کشوری و لشکری و سایر صندوق های بازنشستگی وابسته به دستگاههای اجرائی در سال ۱۴۰۴ به میزان بیست درصد (۲۰٪) افزایش می یابد.
۲- کمک هزینه عائله مندی و حق اولاد موضوع بند (۴) ماده (۶۸) قانون مدیریت خدمات کشوری برای بازنشستگان معادل ریالی امتیاز جزء (۵) بند (الف) این تبصره تعیین می گردد.
۳- حداقل حکم حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و سایر صندوقهای وابسته به دستگاههای اجرائی متناسب با سنوات خدمت به میزان یکصد و هفده میلیون ( ۱۱۷,۰۰۰,۰۰۰) ریال تعیین میشود.
۴- سقف کسورات بازنشستگی برای مشترکین صندوق بازنشستگی کشوری که اقلام مشمول کسور بالاتر از سقف بند (ت) باشد به میزان سقف خالص پرداختی مندرج در بند (ت) این تبصره میباشد. اقلام مشمول کسور بازنشستگی صرفا به موجب قانون دائمی تعیین میشود.
(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲)- پ- مستمری:
۱- مستمری مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور به میزان چهل درصد (۴۰٪) افزایش می یابد.
۲- بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمان بهزیستی کشور و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح مکلفند در سقف اعتبارات مصوب مربوط به جانبازان و آزادگان معسر غیر حالت اشتغال فاقد شغل و درآمد که بر اساس قوانین نیروهای مسلح مشمول دریافت حقوق وظیفه نمیباشند افراد تحت تکفل قانونی جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد و رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد و معلولان شدید و خیلی شدید و فاقد شغل و درآمد، بدون نیاز به آزمون ،وسع کمک معیشت ماهانه که میزان آن در چهارچوب قوانین و مطابق آیین نامه اجرائی مصوب هیأت وزیران تعیین می شود، پرداخت نمایند.
۳- حذف شد.
۴- مستمرى والدین شهداه به میزان بیست درصد (۲۰) افزایش می یابد.
(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲)-ت – سقف خالص پرداختی:
۱- سقف خالص پرداختی متوسط ماهانه در سال از محل حقوق و مزایای مستمر و غیر مستمر و سایر پرداختی ها از هر محل و تحت هر عنوان در سال ۲۵۱۵ به گروههای مختلف حقوق بگیر موضوع بند (الف) این تبصره و بازنشستگان موضوع بندهای (الف) و (ب) این تبصره در تمامی مناطق کشور به میزان هفت برابر حداقل حکم کارگزینی برای حقوق بگیران و حکم حقوقی برای بازنشستگان و وظیفه بگیران تعیین می گردد. پرداخت مازاد بر این مبلغ تحت هر عنوان و از هر محل به کارکنان کشوری و لشکری اعم از کارمندان و بازنشستگان در وزارتخانه ها و شرکتهای دولتی و همچنین شرکتها و مؤسساتی که مدیران آن به هر طریق توسط دولت و یا نهادهای عمومی منصوب میشوند به استثناء اعضای هیئت علمی و قضات، ممنوع است.
۲- کارانه گروه پزشکی فوق العاده خاص پزشکان شاغل در سازمان پزشکی قانونی کشور، حق التحقيق، حق اشعه پرتوکاران سازمان انرژی اتمی ایران و نیز پاداش بهره وری منابع و مصارف با تأیید سازمان برنامه و بودجه كشور)، حق التأليف و حق داوری راهنمایی و مشاوره پایان نامه ها و رساله ها و حق التدریس صرفاً برای اعضای هیئت علمی، بیمه درمان حق محرومیت از مطب تمام وقت جغرافیایی اعضای هیأت علمی بالینی تمام وقت جغرافیایی، حق عائله مندی عیدی پایان سال فوق العاده خاص کارکنان صنعت نفت و همچنین بیمه بازنشستگی ایثارگران و معافیت مالیاتی موضوع مواد (۳۷) و (۶۷) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از حکم این بند مستثنی است.
۳- افزایش سقف دریافتی موضوع جزء (۱) این بند با درخواست بالاترین مقام دستگاه و تصویب شورای حقوق و دستمزد، صرفاً برای مشاغل حساس و خاص یا مشاغل دارای شرایط خاص (و نه دستگاه خاص) از جمله کارکنان در واحد عملیاتی صنعت نفت و دریانوردی بلامانع است. درخواستهای این بند در صورت تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر رعایت سقف تعهد و بودجه دستگاه قابل طرح در شورای حقوق و دستمزد است.
(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲)- ث- پاداش پایان خدمت:
پاداش پایان خدمت موضوع قانون پرداخت پاداش پایان خدمت و بخشی از هزینه های ضروری به کارکنان ،دولت پاداش پایان خدمت کارکنان مشمول ماده (۱۰۷) قانون مدیریت خدمات کشوری با احتساب فوق العاده بند (۱۰) ماده (۷۸) قانون مذکور به مقامات رؤسا، مدیران و کارکنان تمامی دستگاههای اجرائی موضوع ماده (۶) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸ و همچنین وزارت اطلاعات نیروهای مسلح و سازمان انرژی اتمی ایران در ازای هر سال خدمت حداکثر تا سی سال و تا سقف شش میلیارد و پانصد میلیون (۶,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال خواهد بود.
(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲)- ج
۲- در سال ۱۴۰۴ تصویب و اجرای هرگونه ،مقرره تصویب نامه بخشنامه دستورالعمل، همچنین مصوبات هیئتهای امنا و نظایر آن و اعمال سنوات ارفاقی با رعایت بند (ت) ماده (۱۸) قانون برنامه هفتم پیشرفت و ماده (۷۱) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مبنی بر تأمین اعتبارات مورد نیاز در این قانون است.
۲- در اجرای بند (الف) ماده (۲۱۷) قانون برنامه هفتم پیشرفت با رعایت مستثنیات آن، هرگونه استخدام و به کارگیری نیروی انسانی اعم از قرارداد کار معین قرارداد کارگری قرارداد از محل طرح های تملک دارایی های سرمایه ای، شرکتی و سایر عناوین صرفاً بر مبنای اطلاعات ثبت شده در سکوی یکپارچه نظام اداری (سینا) با رعایت قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی مصوب ۲۵۱۲/۷/۴۱ و بر اساس مجوز سازمان اداری و استخدامی کشور که با رعایت جزء (۱) این بند در صورت تأمین اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه کشور صادر می شود، انجام می گردد. هر گونه درخواست دستگاهها برای جذب و بکارگیری نیروی جدید منوط به ثبت تعداد نیروهای مورد نیاز در سامانه فوق است.
۳- در راستای رفع تبعیض حقوق شاغلان دستگاههای اجرائی موضوع بند (الف) این تبصره، رعایت ترتیبات مقرر در ماده (۸۵) قانون مدیریت خدمات کشوری برای تصویب و اجرای مصوبات مربوط به تغییر تشکیلات، تغییر ضرایب، جداول حقوقی و طبقه بندی مشاغل علاوه بر أخذ مجوز مکتوب از سازمان برنامه و بودجه کشور الزامی است.
(شناسه بودجه ای ۷۰۴۱۲) — کلیه دستگاههای اجرائی موضوع بند (الف) این تبصره مکلفند تمام پرداخت های قانونی به کارکنان خود را فقط در یک سند (فیش) به صورت ماهانه درج نمایند و داشتن هرگونه سند دیگر با هر عنوان تخلف قانونی محسوب میشود اعمال سنوات ارفاقی در احکام و قوانین و مقررات مختلف صرفاً منوط به درخواست ذی نفع، تأیید دستگاه و تأیید کتبی سازمان برنامه و بودجه کشور برای پیش بینی اعتبار در قانون بودجه است.
eitaa.com/Shenasname
بله
https://ble.ir/Shenasname
روبیکا
https://rubika.ir/shenasname
سروش
splus.ir/Shenasname
#ترمیم_حقوق
🔰ترمیم حقوق تعیین تکلیف نشده است
✍برخی کانال های مجازی و بعضا همسو با سازمان اداری و استخدامی کشور در خبری مدعی تعیین تکلیف ترمیم حقوق در کمیسیون تلفیق شده و چنین برداشت کرده اند که ترمیم حقوق به عنوان حقوق ثابت در نظر گرفته شده است!!!
✍این تحلیل و برداشت اشتباه است و همان تحلیل یک طرفه دولت است.
✍متن مصوبه کمیسیون تلفیق چنین است:
“مبنای تعیین حقوق ثابت و اقلام مشابه آن در سایر نظامهای پرداخت صرفاً موارد مندرج در مواد (۶۵) و (۶۶) قانون مديريت خدمات کشوری است”
✍از متن فوق چگونه و با چه مبنایی برداشت کرده اند که ترمیم حقوق تعیین تکلیف شده و جزء حقوق ثابت است. اتفاقا مفهوم این متن این است که ترمیم حقوق چون جزء موارد مندرج در مواد (۶۵) و(۶۶) قانون مدیریت خدمات کشوری نیست، در نتیجه جزء مزایای مستمر است.
✍مطابق رای هیات عمومی دیوان عدالت، ترمیم حقوق جزء مزایای مستمر بوده و در سایر مولفه های پرداخت موثر است.
جناب دکتر پزشکیان خدا وکیلی با این حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری وغیره واقعا میتونی تو خونه مستاجری با خانواده زندگی کنی ؟ والله بخاطر تورم مزمن چند ساله متوسط ۴۰ درصد یه عقب ماندگی در حقوق و دستمزدها ست و فشار معیشت و اقتصادی اقشار بازنشستگان و کارگران و کارمندان رو زیر فشار شدید له کرده ،امروز خط فقر به قول اقتصاد دان های مجرب و صاحب نام برای یه زندگی حداقلی بالای ۴۰ میلیون است این برای کشوری که جزء ۵ کشور ثروتمند جهان است خوشایند و زیبنده نیست که بعد از ۴۵ سال مردمش فقیرتر و فلاکت بار زندگی می کنند با توجه به اینکه لایحه بودجه ۱۴۰۴ فقط افزایش قیمت ارز و حرف از افزایش انرژی و بنزین یعنی رشد تورم به بالای ۵۰ درصد و افزایش شدید قیمت ها و سبد معیشت با اینکه هنوز سال ۱۴۰۴ شروع نشده در همین چند روز گذشته ۳۵ درصد افزایش لبنی و شیر و نان و خودرو باعث فشار بیش از گذشته شده و حقوق ها دیگر کفاف ۷ روز زندگی رو نمی دهند بازنشستگان بعد از بازنشستگی با بیماری و سن بالا رفته کجا دوباره برند کار کنند واقعا این زندگی فلاکت بار زیبنده نیست شما دکتر پزشکیان از حقوق بازنشستگان لشگری و کشوری و غیره و کارمندان و کارگران مگر بی خبر هستید باید حقوق این قشر عزیز با تورم واقعی که ۴۰ درصد و به احتمال فراوان سال بعد بالا میرود افزایش حقوق داشته باشید بازنشستگان فرزندانشان طبق سن ۱۸ سال به بالا دیگر در حساب حق اولاد نمی آیند ولی باز بخاطر مشکلات اقتصادی ازدواج نتوانستند بکند و همین جور با سرپرست بازنشسته زندگی میکنند هزینه های زندگی بازنشستگان والله بیشتر است خیلی از بازنشستگان دولتی ها فقط مسکن بوده و مستاجرند چطور با این حقوق های بسیار ناچیز از پس اجاره های وحشتناک و درمان و سایر در آیند ،لطفا مجلس و شخص دکتر قالیباف به بازنشستگان لشگری و کشوری و تامین اجتماعی ویژه ببینند الان در شهر تهران حقوق یه بازنشسته ۷۰ الی ۱۰۰ درصد برای تامین اجاره مسکن میرود و برای زندگی تحت فشار زیادی هستند سال ۱۴۰۴ باید دولت و مجلس اجازه گرانی رو در ارز و بنزین ندهند اگر جلوی قیمت ها گرفته نشود اقشار بزرگ بازنشستگان لشگری و کشوری و تامین اجتماعی و کارگران و کارمندان بیشترین آسیب رو خواهند دید اجاره مسکن سر به فلک کشیده با ۲۰ درصد افزایش هیچ کمکی نمیکند لااقل برای بازنشستگان باید ۴۰ افزایش بعلاوه متناسب سازی انجام گیرد چون حداقل ۱۰ سال عقب ماندگی حقوق داریم مجلس و دولت پس کی میخواهند درد واقعی مردم و جوانان رو بفهمند والله از هزینه جاهایی که به اسم فرهنگ و عناوین گوناگون بودجه میگیرند رو کاهش بدید از هزینه های الکی که ردیف بودجه میگیرند کاهش دهید و به حقوق بازنشستگان و کارگران و کارمندان اضافه نمایید که در شان عزیزان بعد از عمری کار کردن باشد ،مجلس وکلای مردم و دولت قول داده به این عزیزان برسند
به نظر من درصد حقوق با فرزند بیشتر باید بالا بره این حق اولاد ناچیز فقط به خانواده ها فشار میاره، خود معاون وزیر بهداشت گفت با این نرخ فرزند آوری ۲۰ سال دیگه جمعیت ایران نصف میشه. با یک ایران ضعیف و جمعیتی پیر روبرو میشویم.